Aroma Club

Wat is jouw favoriete koffie in de horeca?

Het maakt niet uit door welk centrum van welke stad jij loopt, overal zie je wel koffietentjes. Er wordt nu niet over de coffeeshops zoals we deze in Nederlandse stadsbeeld genoeg zien gesproken. Het gaat dan over de echte cafeetjes waar studenten aan het leren zijn onder het genot van een warme kop koffie. Of de plek waar volwassenen tijdens werk komen om samen te kletsen en een goede kop koffie te drinken. Koffie begint steeds populairder te worden en er komt steeds meer drang naar plekken waar jij koffie kunt drinken. Normaalgesproken was het al niet ongebruikelijk om koffie in de horeca te drinken zoals bij het uit eten gaan. Koffiebonen worden niet in Nederland geproduceerd omdat ons klimaat niet geschikt is voor de koffieplant. Daarom groeien koffiebonen allen op warme plekken rond de evenaar zoals tussen de Kreeftskeerkring en de Steenbokskeerkring. Rond deze plek groeit vooral de coffee, dit is een van de twee meest voorkomende bonen. De tweede koffieboon genaamd de coffee Arabica groeit ook vooral tussen de twee zojuist genoemde keerkringen. 

koffie in de horeca

Verschil tussen thuis en horeca machines

Er zit nogal een groot verschil tussen de koffiemachines die jij hebt en de machine waarmee koffie in de horeca wordt gemaakt. Thuis vind jij vooral koffieautomaten die voor twee personen per keer geschikt zijn. In de horeca vind je eerder grote machines waarmee minimaal vier koffies tegelijkertijd gezet kunnen worden. Ook zul je in de horeca altijd automaten zien de gebruikmaken van verse koffiebonen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *