Wat is een combinatie uitvaartverzekering?

Een combinatie uitvaartverzekering, het woord combinatie zegt het eigenlijk al, is een uitvaartverzekering die is samengesteld uit twee uitvaartverzekeringen namelijk de natura uitvaartverzekering én de kapitaal uitvaartverzekering. Zo krijg je met een combinatie uitvaartverzekering een dienstenpakket vergoed én is er een geldbedrag beschikbaar voor uitgaven die niet worden vergoed uit het dienstenpakket. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bloemen of kleding. Voor je een combinatie uitvaartverzekering gaat afsluiten is het goed om te bekijken wat jouw wensen zijn voor je uitvaart. De kosten van een uitvaart met crematie zijn niet zo hoog als de kosten voor een uitvaart waarbij je kiest voor een begrafenis. Als je weet wat je wilt verzekeren, kun je op overstappen.nl verzekeringsmaatschappijen en uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken. Vergeet niet om ook de ‘kleine lettertjes’ door te nemen om niet voor verrassingen te komen staan!

Wat verzeker je bij een combinatie uitvaartverzekering?

Met een combinatie uitvaartverzekering krijgen je nabestaanden een pakket aan diensten en producten en kunnen ze vrij gebruik maken van een vastgesteld geldbedrag. De diensten en producten die (meestal) in het standaard pakket zitten zijn:

·         Het verzorgen en opbaren van de overledene

·         Een grafkist of standaard urn

·         Het rouwvervoer

·         De rouwkaarten, postzegels, gedachteniskaartjes, dankbrieven

·         De benodigde vergunningen, de overlijdensakte

Met een combinatie uitvaartverzekering is het verstandig om, net als bij een natura uitvaartverzekering, gebruik te maken van de uitvaartonderneming die wordt aangeboden door de verzekeringsmaatschappij. Dit zorgt voor de laagste kosten. De uitvaartonderneming zorgt ervoor dat er iemand komt om de nabestaanden te helpen met het organiseren van de uitvaart. In de meeste gevallen komt deze persoon uit de buurt, heeft goede contacten met begraafplaatsen en crematoria en is op ook de hoogte van de plaatselijke wet- en regelgeving.

Waar moet je op letten wanneer je een combinatie uitvaartverzekering afsluit

Sluit nooit zomaar bij iemand een combinatie uitvaartverzekering af. Bepaal eerst wat je zelf wilt, wat belangrijk is voor jou en je nabestaanden. Op overstappen.nl kun je meerdere verzekeringsmaatschappijen die uitvaartverzekeringen aanbieden met elkaar vergelijken. Ook de soorten uitvaartverzekeringen kun je hier met elkaar vergelijken. Zo zie je in een oogopslag welke uitvaartverzekering het beste bij je past. Je ziet wat de premie gaat worden die je jaarlijks of maandelijks moet betalen. Je kunt bekijken welk pakket aan producten en diensten worden geleverd en hoe hoog het bedrag wordt dat de nabestaanden vrij kunnen besteden. Lees ook de kleine lettertjes zodat je nabestaanden achteraf niet voor verrassingen komen te staan. Laat ook weten wat je belangrijk vind bij jouw uitvaart dat maakt het voor je nabestaanden een stuk makkelijker! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *