hondenvoer

Waar moet je op letten als je hondenvoer gaat kopen?

Veel mensen denken dat het niet veel uitmaakt wat voor hondenvoer je aan je hond geeft. Dit is wel degelijk heel belangrijk aangezien het voedsel wat een hond krijgt onder andere invloed heeft op het gedrag van de hond. Het voer wat een hond krijgt kan ook grote invloed hebben op de gezondheid van de hond. Dat zijn een aantal van de vele redenen waarom hondenvoer heel belangrijk is voor jouw geliefde viervoeter.

hondenvoer

Is het beter om je hond rauw of gekookt voer te geven?

Over dit onderwerp is veel discussie onder hondenliefhebbers. Dat komt omdat er weinig onderzoek is gedaan naar de invloed van rauw of gekookt vlees op de gezondheid van een hond. De ene hondenliefhebber beweert dat rauw vlees beter is voor een hond, terwijl anderen dan weer beweren dat voer op basis van gekookt vlees gezonder is voor een hond. Je kunt advies vragen aan je dierenarts als je er zelf niet uitkomt om deze keuze te maken. Het is ook mogelijk om je hond te laten kiezen. Geef je hond dan een tijdje ander voer te eten dan normaal en kijk hoe het dier daar op reageert.

Gezond voer voor jouw hond

Voor honden is het het best om genoeg vlees te eten te krijgen. Dat komt omdat honden van nature vlees eten en hun lichaam daar dus op aangepast is. Wanneer een hond geen vlees te eten krijgt is de kans groot dat het dier dit eten niet kan verteren. Dat komt natuurlijk doordat het dier eigenlijk weinig planten hoort te eten. De bouwstoffen die een hond nodig heeft zitten allemaal in het vlees. Het is niet slecht om je hond af en toe iets minder vlees te geven maar zorg er voor dat het niet te weinig wordt.