Wie als natuurliefhebber in Nederland woont en tijdens vakanties dan ook het liefst de natuur in duikt, die zit goed. Heeft Nederland qua natuur al het nodige te bieden, als je een paar uur bijvoorbeeld Duitsland in rijdt dan kom je zelfs natuurgebieden tegen die ronduit spectaculair zijn. De Eifel is een voorbeeld van zo’n gebied. 

Nationaal Park Eifel

Nationaal Park Eifel

Geen enkele natuurliefhebber die de Eifel bezoekt kan om Nationaal Park Eifel heen. Als er iets is waar dit park om bekend staat dan is het wel de enorme verscheidenheid aan dieren- en plantensoorten die je hier aantreft. Wilde katten en zwarte ooievaars behoren tot de bijzonderste dieren die je kunt tegenkomen. Verder telt het park drie grote stuwmeren die het landschap nog afwisselender maken. Maar welke wandelaar en fietser zal zich in het nationale park sowieso wel thuis voelen. De afwisseling tussen mooie bloemenweiden, donkere bossen en sympathieke beekjes zorgt daar wel voor.

Rursee, Eifel

Vulkaaneifel

Wat, vulkaaneifel? Ja, het is echt waar. In wat nu het zuidoosten van de Eifel is heeft vroeger vulkanische activiteit plaatsgevonden. Het landschap is daardoor enorm sterk beïnvloed. Op toeristisch gebied brengt die ook veel mogelijkheden met zich mee. Zo kun je de koudwatergeiser van Wallenborg bezoeker. Elke ongeveer 35 minuten spuit deze geiser (Der Brubbel) namelijk koud water omhoog, tot wel vier meter hoogte. Verder is het Pulvermaar ronduit bijzonder. Dit is een in een krater ontstaan meer. Verder is door het vulkanisme de berg Hohe Acht ontstaan. Dit is een berg die voor geoefende wandelaars goed te beklimmen is. Ben je eenmaal op de top, dan geniet je van een fantastisch uitzicht. De wandelnetwerken daaromheen zorgen ervoor dat je daar dagenlang elke dag een andere, unieke wandeling kunt maken.