Aunt Jackie's CG approved

The Curly Girl Methode

Een aantal jaren geleden is de Curly Girl methode ontwikkelt. Waar het om gaat met deze methode, is dat je producten vermijdt die sulfaten, siliconen, bepaalde alcohol en minerale oliën bevatten. Veel van deze ingrediënten, drogen namelijk je haar uit. De methode is erg populair geworden, ook in Nederland en merken die spelen daaropin. Omdat zoveel mensen deze methode gebruiken, is het belangrijk als merk dat je hier rekening mee houdt. Zo is bijvoorbeeld Aunt Jackie’s CG approved. Maar ook bij merken die er niet speciaal mee bezig zijn, kun je producten vinden die je gewoon kunt gebruiken.

Het kiezen van de juiste producten

Om de CG Methode te volgen, vermijd je dus bepaalde bestandsdelen. Maar daarnaast is het ook belangrijk dat je producten uitkiest, die bij jouw haar en de eigenschappen hiervan. Dan gaat het om het krultype, de porositeit van je haar en de haardikte. Er zijn verschillende tests die je kunt doen om erachter te komen. Als je dun haar hebt, is het handig om zware producten te vermijden. Heb je dik haar? Dan kan dit jouw haar juist heel goed voeden. Aan de hand van de porositeit van je haar, bepaal je of je producten nodig hebt met veel of weinig proteïne. Proteïne zorgt ervoor dat je haar goed gedehydrateerd wordt en dat het minder snel breekt.

Aunt Jackie's CG approved

Beschadigde krullen herstellen

Als je krullen veel verft of steil maakt door middel van hitte, kan je haar beschadigen. Dan breekt het af of verandert je krulpatroon. De schubben die op het haar zitten, gaan in dit geval meer openstaan, waardoor het ook pluiziger kan ogen. Als dit het geval is, moet je de krullen net wat extra aandacht geven. Het is hierbij verstandig om producten te gebruiken die CG proof zijn en bestaan uit veel natuurlijke producten, die de krullen kunnen herstellen. Vooral producten met veel proteïne zijn hier goed voor. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *