Hoe werken speeddating evenementen?

Als de dating scene in uw stad u en uw single vrienden doet terugverlangen naar de dagen van gearrangeerde huwelijken, of als u gelukkig gehecht bent en klaar om uw koppelingsdrang naar het volgende niveau te brengen, kan het tijd zijn om het organiseren van een speed dating evenement te overwegen.

Speed dating bestaat al sinds 1999, toen Rabbi Yaacov Deyo en een aantal van zijn vrijgezelle studenten een nieuwe draai gaven aan de aloude Joodse traditie om jonge Joodse singles aan elkaar voor te stellen op bijeenkomsten met begeleiding. Bij een speed dating evenement worden de deelnemers aan elkaar gekoppeld in een reeks snelle “dates” van vijf tot zeven minuten. Wanneer de tijd om is, een bel of timer wordt rinkelen, en de deelnemers gaan naar hun volgende een-op-een gesprek.

Hoewel zeven minuten misschien niet lang genoeg lijkt om te bepalen of een nieuwe kennis een potentiële match is, hebben Rabbi Deyo en andere speed dating organisatoren ondervonden dat het deelnemers genoeg tijd geeft om hun niveau van interesse te peilen of een gevoel te krijgen dat de andere persoon gewoon niet de juiste fit is. Als een toegevoegde bonus, de round-robin setup stelt deelnemers in staat om meer potentiële matches te ontmoeten in een avond dan ze anders zouden tegenkomen in een maand of meer van de traditionele dating.

Tip: speeddatendenhaag.nl/

Speed dating diensten zijn te vinden in zowat elke grote stad, maar er is geen noodzaak om te wachten op de volgende geplande meet-up in uw omgeving. Onze tips voor het organiseren van een speed dating evenement zal u helpen een bijeenkomst te organiseren die leuk, ontspannend en vruchtbaar is voor de deelnemers, terwijl het behoud van uw geestelijke gezondheid op hetzelfde moment.

Tips voor het organiseren van een Speed Dating Event

Maak een lijst — Je zult waarschijnlijk willen beginnen met het maken van een lijst van alle vrijgezellen die je kent. Maak je geen zorgen als je niet genoeg singles in je contactenlijst hebt om het hele evenement te vullen; immers, als je dat wel had, zou je waarschijnlijk geen speed date nodig hebben. Vraag je vrienden (ook getrouwde vrienden!) om vrijgezelle kennissen of collega’s voor te stellen die geïnteresseerd zouden kunnen zijn. Hoe meer je buiten je gebruikelijke sociale kringen kunt bereiken, hoe beter, want het hele idee is om speeddaters de kans te geven met iemand nieuw in contact te komen. Richt je op ongeveer 20 gasten, met een gelijke verdeling tussen mannen en vrouwen. Een te grote groep zorgt voor een lange, onhandelbare avond; een te kleine groep zorgt voor een ongemakkelijke bijeenkomst met minder mogelijkheden voor compatibele koppelingen. Als je zelf niet genoeg connecties hebt, kun je proberen een flyer op te hangen in je kerk, op je werk of in de sportschool, of een evenement op Facebook aan te maken en vrienden te vragen het door te geven.

Kies een locatie — De locatie van je speed dating evenement zal helpen om de toon te zetten, dus zorg ervoor dat je verstandig kiest. Houd rekening met de geluidsfactor en de sfeer, en vermijd een plek die te luid, te licht, te donker, of waarschijnlijk verlaten of overvol is. Probeer tegelijkertijd je locatie af te stemmen op het publiek dat je voor ogen hebt. Een chique martini bar kan aantrekkelijk zijn voor gevestigde professionals van in de 30 of 40, maar de sfeer (en de prijs!) kan een afknapper zijn voor pas afgestudeerden. Het evenement bij jou thuis organiseren kan helpen om de kosten laag te houden, maar als je deelneemt als dater of als je niet alle gasten kent, is het veiliger om iedereen in een openbare, meer neutrale omgeving te ontmoeten.

Vergeet de basis niet — In veel opzichten is het plannen van een speed dating evenement vergelijkbaar met het plannen van een cocktailparty. Als je van plan bent om eten te serveren, vraag het restaurant of de cateraar dan om eenvoudige hapjes te bereiden die makkelijk in kleine hapjes te eten zijn. Niets te rommelig of onhandig, en alsjeblieft, niets met knoflook! Houd cocktails licht en geraffineerd, en overweeg om de keuze aan bars te beperken tot bier en wijn; dit is niet het moment voor shotjes. Plan genoeg voor twee tot drie drankjes per persoon — genoeg om de zenuwen te kalmeren of de sociale angst te doorbreken, maar niet genoeg om de volgende dag spijt te hebben!

Uitgelicht: speeddateneindhoven.nl/

Verstuur uitnodigingen — Probeer dit ten minste drie weken voor het evenement te doen en vraag de deelnemers om een RSVP, zodat je de deelnemers kunt tellen. Het is prima om een redelijke toegangsprijs te vragen om je kosten te dekken, en veel online uitnodigingssites bieden je de mogelijkheid om de kosten te innen wanneer de gasten RSVP-en; zorg er gewoon voor dat de uitnodiging duidelijk is over de kosten voor het bijwonen van het evenement en of eten en drinken bij de prijs zijn inbegrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *