Bladmuziek accordeon

Hoe lees je bladmuziek?

Bladmuziek accordeon is nagenoeg hetzelfde als het bladmuziek voor een piano. Vandaar dat ik wat basisinformatie met je deel over hoe je in het algemeen het beste bladmuziek kunt lezen. Als je het dat onder de knie hebt, kun je altijd meer informatie opzoeken, zodat je zelf aan de slag kunt gaan met het bespelen van een piano of accordeon.

Bladmuziek accordeon

Noten leren lezen en begrijpen

Elke toets op een piano heeft een naam die overeenkomt met een stip op de notenbalk. De witte noten worden ook wel stamtonen genoemd, dit zijn de noten: C, D, E, F, G, A en B. Samenvattend worden deze noten samen een octaaf genoemd.

Bladmuziek bestaat voornamelijk uit notenbalken. Deze noten lees je op 2 verschillende manieren, namelijk horizontaal en verticaal. Horizontaal lees je de notenbalk voor de snelheid en lengte van de noten. Verticaal lees je voor de hoogte of laagte van de noten.

Noten en tonen, wat is het verschil?

Weet jij wat het verschil is tussen noten en tonen? Voor veel beginners lijken deze termen op elkaar en kunnen ze het verschil niet onder woorden brengen. Toch is er wel een verschil en het verschil zit hem in het volgende: de noten worden gebruikt om de muziek te beschrijven. Tonen daarentegen is datgene wat de muziek maakt. Ofwel, alles wat je hoort bevat een toon. Heel erg kort door de bocht gaan noten dus om tekens en tonen is datgene wat gehoord wordt bij het maken van muziek.Noten: is het beschrijven van muziek op papier door middel van tekens. Tonen: is hetgeen wat gehoord wordt bij het maken van muziek.

Hopelijk heb je met dit blogartikel een beeld gekregen over de basis van bladmuziek accordeon. Nu heb je direct wat geleerd over de bladmuziek van een piano, handig toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *