Het onderhouden van je wenkbrauwen doe je zo!

Wist jij dat wenkbrauwen je herkenbaar maken? In studies is aangetoond dat je wenkbrauwen een herkenningspunt zijn van je gezicht. Je wil natuurlijk dat je wenkbrauwen er verzorgd uitzien en dat deze worden bijgehouden. De haartjes van wenkbrauwen groeien namelijk enorm snel en dat betekent dat je wenkbrauwen al snel een andere vorm kunnen krijgen. Lees meteen hoe jij je wenkbrauwen er weer fris uit kan laten zien!

Was en kam

Net als de haren op je hoofd, hebben wenkbrauwen het af en toe nodig om gewassen te worden. Er bestaat zelfs een conditioner speciaal voor wenkbrauwen om ze fris te houden en zelfs te laten groeien! Daarnaast zul je de haartjes van je wenkbrauwen moeten kammen om ze in vorm te krijgen. Wanneer je dit doet zullen alle haartjes door elkaar heen lopen, waardoor je geen mooie vorm krijgt. Kam hierbij de haartjes omhoog met een wenkbrauwborsteltje.

Geef je wenkbrauwen vorm

Je wenkbrauwen moeten matchen met het totale plaatje van je gezicht. Het gaat er bij het vormgeven van je wenkbrauw dus niet alleen om, om deze in model te krijgen. Zorg dat ze passen bij je ogen, neus en vorm van je gezicht. Dit zou je het beste bij een beautystylist moeten doen, zodat je zeker weet dat de vorm ook matcht met je hele gezicht! De vorm die zij hierin aanhouden, zou je daarna zelf bij kunnen houden met een epileersetje. Laat je hierbij adviseren door een specialist.

Wenkbrauw make-up

Je kunt je wenkbrauwen een mooiere vorm geven en meer nadruk geven door het gebruik van make-up. Gebruik hiervoor make-up dat specifiek bedoeld is voor jouw wenkbrauwen. Wanneer je tijd wilt besparen kun je voor permanente wenkbrauw make-up gaan! Wil je anderen blij maken met mooie wenkbrauwen? Denk dan eens aan een ombre powder brows cursus.

Verzorging huid

De huid om de wenkbrauwen heen is erg gevoelig en hebben naast de wenkbrauwen ook verzorging nodig. Neem de huid om je wenkbrauwen dus altijd mee! Vooral als je geëpileerd of gewaxt hebt, kan de huid rood worden en irriteren. Gebruik hiervoor een crème of olie zodat je huid goed tot rust kan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *