Het is lente! Krokussen verschijnen, er groeien kleurrijke blaadjes aan de bomen en de voorjaarszon laat zich steeds vaker zien. De zomer komt eraan en dat betekent dat iedereen steeds vaker naar buiten gaat. Helaas is het nog niet mogelijk om met veel mensen samen te komen. We kunnen nog niet het terras op, de stad in of naar een feest. Gelukkig zijn er ook een heleboel dingen die we wél kunnen doen! In dit blog geef ik een paar tips over hoe je van de lentezon kan genieten tijdens de coronacrisis.

Buiten eten

Nu het steeds lekkerder weer wordt, is het een goed idee om buiten eten. Samen met je familie barbecueën, of met je beste vriend of vriendin zelf pizza’s maken. Heerlijk! Haal bij de supermarkt ingrediënten voor pizzadeeg, tomatensaus, verschillende verse groenten en een fles wijn (als je 18+ jaar bent) en voilà: je hebt een gezellig diner voor twee. Extra tip: bak je zelfgebakken pizza’s in een pizza oven. Op die manier zijn je pizza’s nog lekkerder en kun je buiten koken. Supermakkelijk en leuk om te doen.

Wandelen

Het is ook belangrijk om genoeg beweging te krijgen tijdens de coronacrisis. Zeker nu iedereen de hele dag achter een laptop zit voor werk of school. Ga daarom af en toe even wandelen! Door te wandelen blijf je veel fitter en kun je genieten van de lentezon. Neem je zonnebril mee en als je een hond hebt, neem die dan ook mee. Dan heb je ook nog een beetje gezelschap en hoeft je moeder hem niet meer uit te laten. Extra tip: luister eens tijdens het wandelen naar een interessante podcast. Podcasts zijn super populair en daarom komen er steeds meer bij. Er zijn dus heel veel verschillende onderwerpen om naar te luisteren.

Brunchen in het park

Dit is leuk om samen met je geliefde of een goede vriend(in) te doen. Wat je nodig hebt: een leuk kleed voor buiten, verse jus d’orange, koffie of thee in een thermoskan en lekkere broodjes. Neem alles mee in een tas of mand en ga samen naar een parkje. Geniet van het lekkere eten en de vroege middagzon. Erg romantisch en gezellig. Extra tip: neem ook een boek mee of papier en potloden. Als het niet teveel waait is het leuk om elkaar na te tekenen of een boek te lezen. Daarnaast kun je ook foto’s maken of muziek luisteren. Een fijn dagje luieren in de zon.