Er is een grote markt rondom ringen, hierdoor is er dan ook telkens nieuwe dingen in deze markt. Ringen zijn dan ook verkrijgbaar in allerlei verschillende configuraties, zo heb je natuurlijk ringen van goud met diamanten maar heb je ook andere ringen gemaakt van titanium. Eigenlijk kan er van bijna alles een ring gemaakt worden en je hebt dan bijvoorbeeld ook ringen gemaakt van hout, hierdoor is er voor iedereen wel wat te vinden qua stijl aan ringen. Een van de stijlen die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden is dan ook een rosegouden ring

Verschillende kleuren goud 

Goud is normaalgesproken goudkleurig, dit is een mix van oranje en geel en iedereen herkent deze kleur dan ook wel. Wat mensen echter niet altijd weten is dat je goud kan krijgen in verschillende kleuren, zo heb je namelijk naast normaal goud ook nog rosé goud maar ook witgoud of geelgoud. Hierdoor kan je naast standaard gouden ringen dus ook kiezen voor een rosegouden ring of een witgouden ring, de kwaliteit of stevigheid wordt niet aangetast door het verschil in kleuren en de prijzen liggen dan ook redelijk gelijk, witgoud is wel iets duurder. 

Populair aan het worden 

Rosegoud en dus ook een rosegouden ring is de afgelopen jaren erg populair aan het worden, dit komt omdat steeds meer mensen deze kleur goud gaan dragen, een van de redenen hierachter is omdat mensen een beetje klaar zijn met zilver en goud en dit biedt een mooie oplossing voor iedereen die wat nieuws wilt maar nog wel een soort van gouden sieraden wilt. Omdat het niet veel verschilt van normaal goud kan je dan ook sieraden verwachten die erg lijken op normale sieraden en het onderhoud van deze sieraden is ook gelijk aan normale gouden sieraden.