De beste basis voor je hottub

Als je van plan bent om binnenkort een hottub te kopen dan is het belangrijk dat je je alvast verdiept in de basis voor je hottub. Een goede stevige basis heeft namelijk een positieve invloed op de levensduur van je bad. Naast een langere levensduur heeft een goede basis ook een positieve invloed op de tevredenheid van de zwemmers. Er zijn een aantal factoren die belangrijk zijn voor de basis van je hottub. De belangrijkste factoren zijn stabiliteit en gelijkheid, luchtcirculatie en bodemisolatie. Verder heeft ook het materiaal waarvan de basis gemaakt is invloed op je hottub.

Stabiliteit en gelijkheid

Er zijn een aantal factoren die belangrijk zijn voor een goede basis, maar stabiliteit en gelijkheid zijn de belangrijkste twee. Het is belangrijk dat de basis start genoeg is om de hottub te ondersteunen wanneer deze gevuld is met water en zwemmers. Ook is het belangrijk dat de hottub waterpas staat. Het is daarom essentieel wat de basis gelijk is. Je kunt kiezen voor een basis van beton, dan ben je er zeker van dat recht en stabiel is. Veel mensen vinden beton echter niet erg mooi staan bij een houten hottub. Beton is dan ook zeker niet de enige optie gelukkig. Er zijn tal van mogelijkheden die dezelfde stabiliteit kunnen bieden als beton en misschien beter bij je tuin passen. Kies een hot tub die bij je past!

Luchtcirculatie

Een andere belangrijke factor voor een goede basis is luchtcirculatie. Dit is vooral belangrijk bij houten hottubs. Indien mogelijk is het belangrijk dat er enige ruimte is tussen de hottub en de ondergrond. Op deze manier circuleert er lucht onder de bodem en krijgt vocht de kans om te verdampen. Een ander belangrijk punt van aandacht is waar je je hottub plaatst, in de schaduw of in direct zonlicht. Met name voor houten hottubs heeft deze keuze invloed op de levensduur van je hottub. Als je je hottub in de schaduw plaatst heb je sneller kans op schimmelvorming, zeker in combinatie met vocht dat afkomstig is van je hottub. Het is daarom aan te raden om de basis voor een houten hottub op een zonnige plaats neer te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *